Veel mensen denken dat Belgische zonnepanelen of Duitse zonnepanelen het beste zijn, omdat dit wel A-merk zonnepanelen zouden moeten zijn. Er zijn namelijk zeer veel verschillende merken zonnepanelen op de markt. Ieder bedrijf zegt dat zijn zonnepanelen het beste zijn. Hieronder een beknopt artikel over waar u op moet letten

Land van herkomst zonnepanelen

Vroeger was dit een belangrijk vraag in de kwaliteitsbeoordeling. Hebben we te maken met Duitse, Amerikaanse, Spaanse Chineese of Japanse panelen. Sommige mensen zweerde zelfs bij Nederlandse zonnepanelen, maar we hebben kunnen lezen dat ook deze panelen niet altijd het beste zijn (Artikel over Nederlandse zonnepanelen van Scheuten Solar). Sinds enkele jaren komen eigenlijk bijna alle panelen uit Azië. Zelfs grote Duitse en Amerikaanse firma’s laten hun zonnepanelen in Azië en dan met name China produceren. Eigenlijk kan je vandaag de dag wel zeggen dat het land waar de firma’s vandaan komen niet belangrijk zijn.

Garanties op zonnepanelen

De garanties die u krijgt geven u zekerheid over het te behalen rendement. Bijna alle fabrikanten geven een productgarantie van 10 jaar. In de praktijk blijkt dat zonnepanelen zelden tot nooit kapot gaan. Dus wordt er nagenoeg nooit gebruik gemaakt van een garantieregeling. Het is wel mooi dat u garantie op vermogen krijgt. Deze garantie zorgt ervoor dat uw opbrengst en rendement gegarandeerd blijft.

Herverzekering van zonnepanelen

Veel mensen zijn bang dat de leverancier van zonnepanelen hun garantie niet na kunnen komen, omdat ze misschien wel na 10 of 15 jaar niet bestaan. Veel zonnepaneel producenten hebben dit afgedekt door deze garantie te herverzekeren bij een verzekeraar. Waardoor de consument gegarandeerd blijft van deze garantie ook als de producent na 10 of 20 jaar niet meer bestaat.

Certificaten van zonnepanelen

Certificaten zegen iets over het kwaliteit en de borging van kwaliteit van de onderneming en het productieproces. A-merk zonnepanelen voldoen aan de CE-normen, hebben IEC 61215 keurmerk en zijn TUV gekeurd (de Duitse KEMAkeur). De zonnepanelen die door Sun-Solar worden geleverd voldoen aan deze keurmerken. In de productbrochures kunt u zien aan welke certificering wordt voldaan.

 

Welke zonnepanelen geschikt voor u?

Bent u er nog niet uit welke zonnepanelen voor u het beste zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op of bel 0031 (0)6 18121180.