De voordelen van zonnepanelen

1. Zonnepanelen zijn rendabel

De prijzen van energie stegen de afgelopen jaren bijna twee keer zoveel dan die van andere producten en diensten. De prijs van zonnepanelen daalde. En dat maakt zonnepanelen tot een rendabele investering. Na ongeveer zes jaar zijn de panelen terugverdiend, terwijl ze zeker nog zo’n 30 jaar meegaan. Een spaarrekening levert veel minder op!

2. Het systeem is eenvoudig

Het werkt heel simpel. Licht wordt door uw zonnepanelen omgezet in elektriciteit. Deze gelijkstroom wordt door een omvormer omgezet in 230V wisselspanning voor het gebruik in huis. Zonne-energie die over is, gaat via de meterkast het net in. Dat levert geld op, want de elektriciteitsmeter gaat achteruit lopen. Er is vrijwel geen slijtage. En zonnepanelen vergen weinig onderhoud.

3. Er zijn vrijwel nooit vergunningen nodig

Zonnepanelen mogen in de meeste gevallen vergunningsvrij geplaatst worden. Soms gelden voor een woning extra eisen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij monumenten. Ook mag meestal de hellingshoek van de zonnepanelen niet afwijken van die van het dak. Dergelijke zaken zijn geregeld in het bestemmingsplan. Vraag voor alle zekerheid een en ander na bij uw gemeente.

4. Zonne-energie is duurzaam

Gebruik van zonne-energie belast het milieu niet. De zon, onze onbeperkte energiebron,  zorgt dat uw zonnepanelen elektriciteit leveren als er daglicht is. Het gebruik is niet belastend voor het milieu. Er is geen afval. Er gaat niets verloren. Als uw zonnepanelen meer energie opwekken dan u nodig hebt, gaat deze naar het elektriciteitsnet. U wordt zelf elektriciteitsleverancier. Uw meter gaat terugdraaien. Daar hebt u wel een andere meter voor nodig. Informeer daarom uw elektriciteitsleverancier en de netwerkbeheerder over uw overstap naar de duurzame zonne-energie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.