Zonnepanelen leveren energie in de vorm van elektriciteit. Hoeveel stroom uw zonnepanelen opleveren is afhankelijk van materiaal en plaatsing. Bovendien moet voor de installatie met een aantal bouwkundige zaken rekening worden gehouden. Mocht iets niet duidelijk zijn, neem dan contact met ons op via info@sun-solar.nl

Panelen

Het ene zonnepaneel zet meer licht om in energie dan het andere. Afhankelijk van de ruimte moet u een keus maken. Indien u weinig ruimte heeft op uw dak kunt het beste panelen nemen met een hoger rendement. Heeft u genoeg ruimte dan kunt u beter panelen nemen met een lager rendement. Die zijn namelijk over het algemeen goedkoper.

Omvormer

De omvormer zet de door de panelen geproduceerde gelijkstroom om in wisselstroom. Een zo efficiënt mogelijke omvormer geeft zo min mogelijk verlies van energie. Daarom levert  Sunsolar  alleen de beste merken.

Omgeving

De zonnepanelen functioneren het best als ze op de zon zijn gericht en er geen schaduw op valt. Als een deel van een paneel of een aantal panelen in de schaduw ligt, heeft dit invloed op het hele systeem. Houd dus rekening met hoge gebouwen, bomen en schoorstenen. Bekijk hoe de schaduw valt.

Dakoriëntatie

Om de zonnepanelen zoveel mogelijk zon te laten vangen moeten ze vijf graden ten westen van het zuiden zijn gericht. Echter wanneer het paneel tussen zuidoost en zuidwest is gericht levert dit slechts 5% minder stroom op. U kunt op bijvoorbeeld Google Maps goed zien wat de ligging van uw huis is.

Helling van de panelen

Wanneer de panelen onder een hoek van 36° staan gericht leveren ze het meeste stroom. Bij plaatsing onder een hoek van bijvoorbeeld 20° of 60° leveren zij 5% minder stroom op.

Bouwkundige zaken

Bouwkundig moet u ook met het één en ander rekening houden:

Draagvermogen: Heeft uw dak voldoende draagvermogen voor een PV-installatie. Het gewicht van panelen varieert tussen de 10 en 15 kg per vierkante meter voor een schuin dak. Voor een plat dak ligt dit rond de 30 kg per vierkante meter.

Dakdoorvoer: Omdat de omvormer zo dicht mogelijk bij de panelen geplaatst moet worden, wordt er veelal een dakdoorvoer gemaakt.

Omvormer: Vlak bij panelen, veelal net onder het dak wordt de omvormer geplaatst. Hiervoor is dus enige plaats vereist.

Meterkast: Afhankelijk van de omvang van uw zonnepanelensysteem kan het zijn dat er een extra groep moet worden aangelegd. Het is handig als er een loze leiding loopt van uw meterkast naar de omvormer.


Zonnepanelen aanvragen?

Neem contact met ons op..