De opbouw van de zonnepanelen prijs

Een installatie is niet alleen een zonnepaneel, maar wordt opgebouwd uit meer onderdelen. De prijs van een zonnepanelen-systeem bestaat uit:
•    Zonnepanelen
Afhankelijk van de grote van uw installatie en de opbrengst per paneel. Bestaat uw installatie uit een aantal panelen. Dit is meestal een even aantal en kan per woning verschillen. De kleur van zonnepanelen kan verschillen. Zonnepanelen zijn leverbaar in zwart en een blauwige kleur.
•    Omvormer (inverter)
Zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in netklare wisselstroom.
Zonder een omvormer wordt de stroom van uw paneel niet omgezet naar wisselstroom. Kijk hier naar de omvormers die wij leveren.
•    Bekabeling voor zonnepanelen
Zorgt voor de verbinding tussen de zonnepanelen, de omvormer en het
elektriciteitsnet.
•    Montagesets voor zonnepanelen
Om de zonnepanelen aan het dak te bevestigen heeft u een montageset nodig. Dit bestaat meestal uit een aantal dakhaken en een aluminium frame, waarop de panelen worden geschroefd of geklikt. Wilt u het op een plat dak installeren dan is een runosal bak erg handig.
•   Optie: Installatie van zonnepanelen
Indien u het systeem zelf installeert zijn er geen kosten voor installatie. U kunt dit ook door ons laten doen en dan worden er kosten (manuren) in rekening gebracht voor installatie van uw set van zonnepanelen.
•    Optie: Meter
Wilt u weten hoeveel uw installatie teruglevert naar het electriciteitsnet, dan heeft u een meter nodig om dit te meten. Sommige omvormers meten dit al zelf.